“Patience is not the ability to wait, but tot keep a good attitude while waiting” Boeddha

Actueel & Agenda

ALGEMEEN: Voor alle lessen en andere activiteiten kun je je opgeven door een mail te sturen naar info@yoga-ugchelen.nl of bel of Whatsapp naar 06-51692283. Je kunt hiervoor ook het contactformulier gebruiken, dit formulier kun je vinden op de pagina contact. Via dit formulier kun je je ook aanmelden voor een proefles en/of de nieuwsbrief.
VERHUUR: Het contact formulier kun je daarnaast ook gebruiken als je belangstelling hebt om de ruimte te huren. Voorwaarde hierbij is dat de activiteiten leiden tot meer (lichaams)Bewust Zijn. 

Actueel Nieuws; hierbij het nieuws bijgewerkt op 7 september 2024 
Mensen zeggen vaak dat de tijd vliegt, wat terwijl ik dit schrijf ook wel waar blijkt te zijn. Het is al weer september met op 21 september de herfstequinox waarbij dag en nacht gelijk zijn en dan zijn we al in de herfst, met mooie herfstkleuren waarbij de bladeren en de avonden de lucht zo mooi kleuren. Hierbij het nieuws voor de komende maanden, met nieuws en activiteiten voor de komende maanden. Waarbij ik er 1 lesuur uitlicht als aandachtspunt. Deze keer is dit Stoel Yoga. 

Stoelyoga
Waar denk je aan als je een les “stoelyoga” voorstelt? 

Omdat blijkt dat veel mensen geen idee blijken te hebben, hierbij eerst een algemeen beeld, stoelyoga wordt breed beoefend, van stoelyoga in de pauze op kantoren, waar vooral oefeningen voor schouder, nek en rug worden gedaan. Maar ook steeds meer in verzorgingshuizen, ook met dementerenden, waar het plezier in samen bewegen voorop staat. En natuurlijk ook als yoga aanbod bij yoga scholen, bv. voor mensen met knie of heupklachten of minder conditie. Een lesuur stoelyoga is aangepast aan de groep, in de huidige lesgroep is dit een combinatie van staande en zittende oefeningen van een mix van stoelyoga en Dru Yoga. Stoelyoga is in principe een moderne vorm van yoga, de opleiding daarvoor heb ik gedaan bij Paula Jap Tjong, van Stoelyoga Nederland. Wat mij vaak opvalt bij het les geven dat een aantal oefeningen pittiger worden door het feit dat je op een stoel zit en meer doet met je bovenlichaam. Door vervolgens daar op te letten bij de staande variant merk je dat je als je staat dat je dan ook je heupen veel meer gebruikt om bv. te draaien. Het is tevens een leuke uitdaging om Dru Yoga series om te zetten naar stoel yoga series, wat vaak best goed lukt. Het is daardoor een gevarieerd lesuur geworden met een activatie, Dru Yoga series op een stoel, soms deels staand, en oefeningen uit het stoel yogaboek, adem oefeningen, meditatie en een ontspanning op het eind. De les is elke woensdagochtend om 10 uur met een maximale groepsgrootte van 7 personen. 

Vinyasa Yoga, uitgebreid met Yin Yoga door Merel Driessen op maandagavond
Vanaf januari 2024 geeft Merel Driessen op maandagavond les, ze is daarbij gestart met 1 lesuur Vinyasa Yoga Gentle Flow en heeft dit in mei uitgebreid met Yin yoga als 2e lesuur. Zodat er naast het lesuur Yin Yoga van Amanda op woensdagavond er nu 2 lesuren Yin Yoga op het rooster staan. Heb je belangstelling voor 1 van deze lessen dan ben je van harte welkom voor een proefles. Voor meer info kun je kijken op haar website. (te vinden onder activiteiten). Merel organiseert daarnaast ook losse activiteiten, zoals XL-lessen & vrouwencirkels. 

Hatha Yoga door Margreet Lammers op woensdagavond 
Op 21 Augustus start Margreet Lammers met een les Hatha Yoga om 20:30 uur op woensdagavond. De groep is nieuw en nog groeiend, mooi om bij aan te sluiten. En in het najaar start ook een les op zaterdagochtend. Meer info vind je op de pagina activiteiten. Daar vind je ook haar website. 

Nieuw is een samenwerking met Forest Inn, een prachtige B & B en vergader locatie, waar je in overleg ook een yogales kunt boeken, dit kan met goed weer buiten in de tuin bij Forest Inn of in de Yogastudio van Yoga Ugchelen. Deze les kan met een thema dat past bij uw bedrijf of familie bijeenkomst. Daarnaast bieden zij nog veel meer aan. Website vind je bij activiteiten.
 

Aankomende Activiteiten 

Yin les XL met klank op zondagochtend 29 september van 10:00 tot 12:00 uur
De zondag ochtend starten met een extra lange Yin Yoga les van Amanda Beelen begeleid met Klank- en harpschalen van Jan Ridder (Open Klank). Laat je meenemen in deze ochtend vol ontspanning, verdieping en innerlijke harmonie. Met Yin Yoga verzacht  je het bindweefsel en laat je de levensenergie weer meer stromen. Je komt meer bij jezelf en in het moment. De trillingen van de Klank- en harpschalen brengen je naar meer harmonie en stimuleren nog dieper het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Je hoeft geen ervaring met Yin Yoga te hebben, het mag natuurlijk wel. Je bent Welkom.  
Kosten voor deze ochtend zijn € 33,-   Voor opgave en meer informatie: info@weer-spiegeling.nl

Opstellingen werk op afspraak door Sarah: Eerstvolgende op donderdag 3 oktober 2024 
Systeem opstellingen, (familie/relaties/collega’s) worden in overleg met Sarah gepland, je kunt je opgeven als je mee wilt doen met een van de geplande opstellingen. Waarbij dit proces als zo passend bij deze tijd voelt. Een tijd waarin we mogen helen, zodat een ieder steeds meer zichzelf mag zijn door patronen uit het verleden los te laten, waardoor er ruimte ontstaat voor groei. Haar website vind je onder het menu bij Activiteiten. 

Yoga, wandelen en klankschalen eerstvolgende in het najaar op 12 oktober 2024 
De wandeldagen met yoga en klankschalen zijn inmiddels een goede gewoonte met een fijne samenwerking geworden.
We starten de ene keer in Ugchelen, de andere keer in Hoenderloo. We wisselen yoga en wandelen af zodat er een mooie mix ontstaat tussen wandelen en de yoga oefeningen op kruispunten, open plekken of bij een boom. Het blijft heerlijk yoga buiten, met de wind door je haren en de zon aan de hemel. Na de wandeling is er tijd voor thee/koffie met een heerlijk taartje. En de soundhealing is een mooi rustpunt aan het eind van de dag. Zodat je opgeruimd en relaxed weer naar huis gaat. Na de vorige prikken we meestal gelijk een nieuwe datum, dit is voor het komende jaar zaterdag 12 oktober 2024 van 13:30 tot 18:00 uur. Het is in het voorjaar bij Hans & Esther van Himalayan Heart, in het najaar bij Yoga Ugchelen. Beide seizoenen hebben hun eigen charme, waarbij we vanwege de mooie ruime plek bij Hans & Esther daar in het voorjaar zijn. De eerstkomende is dit najaar op zaterdag 12 oktober. Van harte welkom.